Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home2/alfamet/domains/alfamet.be/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /home2/alfamet/domains/alfamet.be/public_html/includes/menu.inc).

Moet alle materiaal gescheiden binnen gebracht worden?

Dit is geen verplichting. Maar als het mogelijk is het materiaal te scheiden, raden wij u dat wel ten zeerste aan. Gescheiden materiaal is namelijk zuiver en dus meer waard. Alfamet zorgt ervoor dat het materiaal uitgesorteerd op de juiste plaats terecht komt. Wanneer u dit werk echter al voor ons hebt gedaan, is het logisch dat wij u daarvoor vergoeden.
 

Kan ik als particulier ook bij jullie terecht?

Ja, natuurlijk. Wij beperken ons niet alleen tot bedrijven, iedereen is welkom. Hoe meer materialen de weg naar recyclage vinden, hoe beter!
 

Wanneer zijn jullie open/gesloten?

Wij zijn alle weekdagen open, van maandag tot vrijdag, van 7u30 tot 17u30, ook tijdens de middag. Op zaterdag zijn wij open van 7u30 tot 11u30. Op zondag zijn wij gesloten, net als op feestdagen. Kijk ook op onze Facebookpagina voor updates!
 

Kan ik bij jullie een verwerkingsattest bekomen?

Ja hoor, dat is geen probleem. Indien u een attest wenst, vermeldt u dit even wanneer uw afrekening gemaakt wordt aan het onthaal. Men kan u dan een attest bezorgen. 
 

 Aanvaarden jullie een mazouttank?

Ja, maar deze moet vergezeld zijn van een cleaningsattest. Dit attest moet uitgereikt zijn door een erkende cleaningsfirma, u brengt dit attest mee bij het leveren van de tank of geeft het mee aan de afhaler. Indien u hier problemen mee ondervindt, mag u ons altijd contacteren om hulp of info te vragen.
 

Hoeveel kan ik krijgen van mijn ijzer/metaal?

De metalenmarkt is een beetje zoals de oliemarkt: afhankelijk van vraag en aanbod kan de prijs dagelijks of zelfs meerdere malen per dag veranderen. Het is voor ons dus onmogelijk om een vaste prijs te zetten voor alle materiaal, voor een langere tijd. Wilt u echter een richtprijs, dan mag u ons altijd contacteren. Wij helpen u zo goed mogelijk verder.
 

Kunnen velgen binnen gebracht worden met de band (rubber)er nog aan?

Ja, dat kan. Alfamet beschikt over eigen systemen om deze banden te ontvelgen. Dit product is wel negatief in waarde, omdat het rubber nog aan de velg hangt en er tamelijk wat werkuren kruipen in het ontvelgen. Wanneer u kan, brengt u dus best velgen zonder rubber binnen, dit geeft u een grotere opbrengst.
 

Moet ik in staat zijn om zelf het materiaal uit mijn voertuig te krijgen?

Nee hoor, indien de materialen te groot of te zwaar zijn hebben wij heftrucks en kranen ter beschikking om deze voor u te lossen. Deze zijn elke dag beschikbaar tot 17u. Ons personeel is hierin zeer bekwaam en wil u graag ter assistentie zijn. Maar zij helpen u slechts op uw uitdrukkelijke vraag en kunnen dus niet verantwoordelijk gesteld worden wanneer er toch beschadiging zou optreden.
 

Welke zaken mag ik niet binnen brengen?

Vloeistoffen. Dit zijn bv. vloeibare verfresten, olieën, solventen,... (ook alle mogelijke soorten vloeistoffen die in een machine kunnen zitten).

Gesloten gasflessen. Indien gasflessen open zijn (Als we met een fijne staaf in de fles kunnen) kunnen we deze wel aanvaarden.

Asbest.

 

Moet ik een minimumhoeveelheid van een materiaalsoort brengen eer ik geld krijg?

Neen, wij hanteren geen minimummarges. Een particulier met 1 kilo is bij ons even welkom als een bedrijf met 10.000 kilo.
 

Wat betekent de “identificatieplicht” ?

De identificatieplicht is een wetgeving die de overheid heeft opgesteld met als doel het aantal metaaldiefstallen te verminderen. Concreet komt het erop neer dat wij als bedrijf verplicht zijn iedere klant te registreren. U zal hiervan weinig hinder ondervinden, u hoeft enkel uw identiteitskaart bij zich te hebben zodat wij u kunnen identificeren.