Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home2/alfamet/domains/alfamet.be/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /home2/alfamet/domains/alfamet.be/public_html/includes/menu.inc).

Don't waste your waste. Of: verspil je afval niet. Het lijkt tegenstrijdig, maar hoe langer hoe meer geraakt de wereld er ook van overtuigd dat afval geen "afval" is. In onze huidige wegwerpmaatschappij wordt het duidelijk dat onze grondstoffen eindig zijn. De volgende generaties wachten grote uitdagingen om de planeet leefbaar te houden. Bij Alfamet willen we daar nu al een goede basis voor vormen. In plaats van materiaal weg te gooien, en er zo 'afval' van te maken, willen we materiaal een tweede (of derde, of vierde, ...) leven geven en er zo een 'secundaire grondstof' van maken.

Recycleren volgens Alfamet

Alfamet heeft het tot zijn doel gemaakt om de verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Recycleren van materialen (metalen, rubber, ijzer of andere stoffen) vormt een indrukwekkende bijdrage aan de besparing van grondstoffen, energie en het sparen van het milieu. Door onze materialen niet als afval te beschouwen, maar als nieuwe grondstoffen zorgen we er mee voor dat wegwerpen en dus verspillen overbodig wordt.

In deze visie maakt niet uit of het gaat om grote of kleine hoeveelheden. Alles van 1 kg tot ... is welkom. Zowel voor langdurige als éénmalige contacten stellen wij onze kennis en vakmanschap voor 100% ter beschikking. 

"Den ooizjermarchang" van vroeger...?

In de meer dan 80 jaar dat Alfamet al bestaat is er natuurlijk veel veranderd. Waar er vroeger gewerkt moest worden met "de middelen die er voorhanden waren" zijn er nu geavanceerde technologieën en indrukwekkende machines ter beschikking die onze stiel een stuk makkelijker, maar ook uitdagender maken. Milieubewust werken is nu prioritair, evenals veiligheid voor personeel en klanten. Bij Alfamet zijn we hier grote voorstander van. De indrukwekkende machines worden bediend door ons team van bekwame vakmensen. Alle materiaal dat op de werf binnenkomt, wordt gescreend op radioactiviteit, onze weegbruggen zijn uitgerust met moderne radioactiviteitsdetectoren. We volgen de markt op de voet en doen ons uiterste best om onze inzet te bewijzen. Daarom zijn we ook trots op de erkenningen die we daarvoor krijgen. Benieuwd wat die zoal inhouden? Neem dan even een kijkje op deze pagina