Oeps, je gebruikt een niet-ondersteunde browser.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
 • Volg ons

  • Veelgestelde vragen

  Heb je een vraag voor Alfamet?

  Wij hebben de antwoorden.

  Wij zijn alle weekdagen open, van maandag tot vrijdag, van 7u30 tot 16u45, ook tijdens de middag. Op zaterdag zijn wij open van 8u00 tot 11u45. Op zondag zijn wij gesloten, net als op feestdagen. Kijk ook op onze Facebookpagina voor updates!

  Ja, natuurlijk. Wij beperken ons niet alleen tot bedrijven, iedereen is welkom. Hoe meer materialen de weg naar recyclage vinden, hoe beter!

  Dit is geen verplichting, maar als het mogelijk is het materiaal te scheiden, raden wij u dat wel ten zeerste aan.

  Gescheiden, en dus zuiver materiaal is namelijk meer waard.

  Het is niet de bedoeling dat materiaal wordt gekuist op het moment van aanlevering op onze werf.

  U mag uiteraard wel meerdere zuivere fractie's aanleveren, deze worden dan apart gewogen.

  Ja hoor, dat is geen probleem. Indien u een attest wenst, vermeldt u dit even wanneer uw afrekening gemaakt wordt aan het onthaal. Men kan u dan een attest bezorgen. 

  Ja, maar deze moet vergezeld zijn van een cleaningsattest. Dit attest moet uitgereikt zijn door een erkende cleaningsfirma, u brengt dit attest mee bij het leveren van de tank of geeft het mee aan de afhaler. Indien u hier problemen mee ondervindt, mag u ons altijd contacteren om hulp of info te vragen.

  Ja, dat kan. Alfamet beschikt over eigen systemen om deze banden te ontvelgen. Dit product is wel negatief in waarde, omdat het rubber nog aan de velg hangt en er tamelijk wat werkuren kruipen in het ontvelgen. Wanneer u kan, brengt u dus best velgen zonder rubber binnen, dit geeft u een grotere opbrengst.

  • Vloeistoffen. Dit zijn bv. vloeibare verfresten, olieën, solventen,... (ook alle mogelijke soorten vloeistoffen die in een machine kunnen zitten).
  • Gesloten gasflessen. Indien gasflessen open zijn (Als we met een fijne staaf in de fles kunnen) kunnen we deze wel aanvaarden.
  • Asbest.
  • ...

  Alle materiaal dat in bakken en/of paletten gestapeld staan helpen we graag lossen met onze vorkheftruck.

  We kunnen jullie ook steeds helpen met onze kranen.

  We helpen u echter enkel op uw uitdrukkelijke vraag én indien de machinist hiermee instemt.

  We kunnen dus niet verantwoordelijk gesteld worden wanneer er toch beschadiging zou optreden.

  De ijzer-en metalemarkt varieert continue, net zoals bedrijfsaandelen of de olieprijs.  Om de prijzen overzichtelijk te houden hanteren we dagprijzen.  U kan ons steeds telefonisch contacteren om de actuele dagprijs te bekomen.

  Neen, wij hanteren geen minimumhoeveelheden.  Een particulier met 1 kilo is bij ons even welkom als een bedrijf met 10.000 kilo.

  De identificatieplicht is een wetgeving die de overheid heeft opgesteld met als doel het aantal metaaldiefstallen te verminderen. Concreet komt het erop neer dat wij als bedrijf verplicht zijn iedere klant te registreren. U zal hiervan weinig hinder ondervinden, u hoeft enkel uw identiteitskaart bij zich te hebben zodat wij u kunnen identificeren.

  Ja, maar dit kan enkel onder bepaalde voorwaarden.  Wij kunnen enkel particulieren (dus geen professionelen) cash uitbetalen tot een maximum van €500.  Kabel, of andere producten die afkomstig zijn van kabel, zoals handgepeld koper of kopergranulaat kunnen we niet cash uitbetalen.  Alle sommen die we niet cash mogen uitbetalen zullen overgeschreven worden.

  Heb je andere afvalstoffen die je wenst te verwijderen?